Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Trøndelag Terapi kan tilby;

 • samtaler for deg som trenger noen å snakke med

 • Parterapi/-samtaler

 • Undervisning eller foredrag med tema psykisk helse

 • Undervisning/foredrag om seksualitet og seksualitet hos mennesker med utviklingshemming

 • Veiledning og rådgiving

Tema som ofte dukker opp i terapisamtaler er blant annet:

 • Selvfølelse

 • Livskriser

 • Stress og utbrenthet

 • Seksuelle utfordringer

 • Kjønnsproblematikk

 • Problemer med nære relasjoner

 • Overgrep

 • Ulike typer traumer

 • Angst

 • Depresjon

 • Ønske om å utvikle seg selv

Mange har utfordringer som de kjenner skam rundt, og som det er vanskelig å snakke med de nærmeste om. Som helsepersonell har terapeut taushetsplikt jfr helsepersonelloven.

En terapeut vil være upartisk både når det gjelder par og enkeltpersoner.

Det er heller ikke terapeutens rolle å ta stilling til eventuelle moralske problemer. Det vil si at en  som terapeut ikke dømmer noen.

Dette handler om det indre livet, følelser vi har med oss over alt -alltid. Vi kan ikke være i balanse hele tiden, men både kropp og hode jobber for å komme i balanse. Når dette ikke går, og en ikke ser løsninger på egen hånd, -er det å ha en fortrolig å kommunisere med, av stor betydning.

Individualterapi

Noen ganger trengs det andre for å få hjelp til å se løsninger. Livet kjennes vanskelig av og til. Det har så mange sider, ikke alle er like enkle. Noen ganger føles det som at noe mangler, eller blir for tøft... Da kan det være godt å ha noen å snakke med, noen som ikke står deg for nære.

Gode venner er viktig, men ikke alltid de beste rådgivere. De vil deg vel, men blir "part i saken". Gode råd er viktige i forhold til valg som skal tas, men når det kommer til det som foregår på innsiden er det mange ulike fasetter å sette seg inn i.

En terapeut blir en hjelper utenfra som bidrar ut fra dine behov. Det finnes alltid løsninger, men disse kan være vanskelig å se på egen hånd.

Terapi er sjelden en lettvindt løsning. Det handler om følelser i forhold til indre og ytre liv. Vi er avhengige av våre følelser for å leve et liv i takt med omverden. 


Parterapi

Til tider låser samlivet seg, og det blir vanskelig, kaotisk og uoversiktelig. Samliv er utfordrende, -og det skal det være, på en god måte. Det skal inneholde et "VI" i et samliv med partner!

Vi investerer ofte i mange ting, men glemmer ofte å investere i forholdet. 

Hvem har ikke lyst til å imponere venner, naboer og omgangskrets. Når imponerte du partneren? Den som står deg nærmest ...

Har du/dere mistet gnisten, kommunikasjonen, følelsene, nærheten -kan løsningen ligge i å diskutere med noen utenfra. Jeg har god erfaring når det gjelder å komme på sporet igjen. Noen får følelsen av å ha vokst fra hverandre... vi går oss fast i mønster som forsterkes uten at vi merker det. For flere par trengs ikke mange møter før livet igjen smiler :-)

 

Veiledning og rådgiving for enkeltpersoner

Det er perioder i livet det er nødvendig å ha noen å diskutere utfordringer med, uten at det gjelder utfordringer som stikker veldig dypt. Det kan gjelde nær sagt hva som helst, alt fra småting til ting som kan ha betydning for resten av ditt liv. Jeg har hatt veiledning for personer i 15 år, og har god kompetanse på dette området.

Veiledning for grupper

Trøndelag Terapi kan tilby veiledning for grupper både i offentlig sektor og privat. Jeg har god kjennskap til offentlig sektor etter mange år som ansatt både i sykehus og universitet.

Veiledningsoppdrag jeg har hatt tidligere er blant annet veiledning for grupper i forhold til utviklingshemming og seksualitet.

I tillegg har jeg hatt oppdrag med veiledning/undervisning på sykehuset Namsos i forhold til ulike sykdommer.

Undervisning/foredrag for skoler/utdanninger lag og foreninger  

Her kan det lages tilbud for de fleste innenfor tema som psykisk helse, seksualitet og sykdom etc.

Ta kontakt for tilbud.

Det er også mulig å avtale pakkepris på samtaler, veiledning eller undervisning. 

Trøndelag Terapi er et privateid alternativ til offentlig helsehjelp. Det betyr at det ikke er mulig å få refundert kostnader ved samtale.

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn