Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Trøndelag Terapi

Dette firmaet ble etablert den 11.11.11, kl.11.11 (-bare for at det skulle være lett å huske).

Jeg har siden 1992 jobbet med mennesker, og mennesker med ulike utfordringer. Det å hjelpe mennesker har mer eller mindre vært en del av hele mitt yrkesliv (CV nederst på siden).

Mitt navn er Victor Valderaune, og jeg er født 17. oktober i 1967.

Jeg er psykiatrisk sykepleier, med videreutdanning innen psykiatri, pedagogikk, kognitiv terapi, sexologi og master i helsevitenskap. Men før det startet jeg min karriere med ett år på landbruksskole.

Dette var den formelle delen, men jeg gjør mye forskjellig;

Å jobbe med mennesker som har utfordringer av ulik art har vært en del av mitt daglige virke siden 1992, første jobb som ansatt i et prosjekt ved Distriktspyskiatrisk Senter i Åfjord Kommune. Det å kunne hjelpe mennesker til å få det litt bedre i sin hverdag er faktisk det som driver meg videre når det kommer til å jobbe med mennesker. 

I tillegg til å jobbe som terapeut har jeg en undervisningsstilling ved Nord universitet.

Fra aug.2005 og frem til oktober har jeg hatt min hovedstilling (100%) ved Nord universitet, fakultet for helsevitenskap som universitetslektor, og har der undervist i tema som;

Denne jobben har i tillegg inneholdt

Fra 2005 til 2008 jobba jeg på sykepleierutdanningen, men gikk over til å undervise i ulike fagkategorier på vernepleierutdanningen fra 2008. Men jeg har ikke mista kontakten med sykepleierutdanninga for det.

Jeg underviser og veileder Vernepleierstudenter, sykepleierstudenter og studenter som går videreutdanning i Tverrfaglig psykisk helsevern.

Jeg har nå redusert min stilling som universitetslektor ved Nord universitet (80%) for å drive med terapi, undervisning, veiledning, rådgiving og coaching.

Jeg har siden jeg tok videreutdanning i sexologi hatt oppdrag innenfor undervisning og veiledning til ulike grupper innen stat, kommune, og foreninger. Jeg har også hatt veiledning for kommuner i forhold til seksualitet og utviklingshemming.

Utdanning i sexologi

Jeg tok utdannelse i sexologi 2009-2011 ved Universitetet i Agder. Esben Ester Pirelli Benestad var fagansvarlig ved studiet, ved siden av "hins" kone Elsa Almås. Dette studiet har vært en døråpner for å forstå  seksualitet og hvordan det kommer til uttrykk. Dette er noe av det mest spennende jeg har gjort i min karriere. Et faglig utrolig utfordrende studie, men en lærerik reise. 

Jeg har undervist på Vernepleierutdanningen, sykepleierutdanningen og videreutdanning i psykisk helsearbeid og for aldring og eldreomsorg i forhold til seksualitet.

Jeg har et pågående prosjekt med en barnehage her i Namsos hvor seksuell utvikling er et tema. Der har jeg undervist foreldre og barnehagepersonell, samt veiledet personalet i forhold til hvordan en møter barn innenfor deres utviklingsnivå.

Seksualitet er noe som er veldig privat, og skal være det. Det er en viktig del av samlivet, og det er viktig å kunne kommunisere om det. Seksualitet er i de fleste sammenhenger noe som fungerer som lim i et forhold.

Jeg har gjennom tiden hatt mange forskjellige oppdrag både hos private og offentlige aktører.

 Blant annet individualsamtaler, veiledning/undervisning for kommunale institusjoner, undervisningsoppdrag innen UDI. Veiledning og undervisning for barnehager i forhold til seksualitet og psykisk helse.

Av ulike typer verv og slikt er det en lang liste, men de siste 8 årene har jeg også vært meddommer i Namdal tingrett. Det er spennende og krevende arbeid. Der blir en innkalt til rettsaker for å være med i et dommerteam på tre, hvorav den ene er sorenskriver med to meddommere. For den interesserte kan du lese mer på domstol.no/meddommere

Selve firmaet har eksistert siden 11.11.2011. 

Dette firmaet er registrert som et enkeltmannsforetak, og tilbyr terapeutiske samtaler/sexologisk rådgiving/veiledning/coaching/undervisning o.l. til enkeltpersoner, par og grupper.

Firmaet er et enkeltforetak med org.nr 997559967

Min CV:

Utdanning (relevant):

Sykepleierutdanning 1993-96

Videreutdanning psykisk helsearbeid 1998-2000

Master i helsevitenskap 2004-2007

Sexologistudie i Agder 2009-2011

Phd-kurs i metodologi 2016

Kognitiv terapi, kurs 2018

Arbeid:

1992-93 Prosjektmedarbeider psykiatri 

1994-1996 Assistent/student ved Psykiatrisk Akuttavdeling ved Sykehuset Namsos

1996-1998 Sykepleier ved Psykiatrisk Akuttavdeling ved Sykehuset Namsos

1998-2002 Psykiatrisk sykepleier ved Psykiatrisk Akuttavdeling ved Sykehuset Namsos

2005-2016 Høgskolelektor ved Høgskolen i Nord-Trøndelag, Namsos

2011-dd.    Terapi/foredrag/undervisning/veiledning med tema psykisk helse/seksualitet for              Trøndelag Terapi

2016-dd.    Universitetslektor/sexolog ved Nord Universitet, fakultet for Sykepleie og helsevitenskap

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn